Appartamenti Villa Rosa a Garda, Lago di Garda

ITALIANO   DEUTSCH   NEDERLANDS   ENGLISH

Residence Villa Rosa is het gehele jaar geopend

Residence Appartementen Sport&Fiets centre Relax Voor de kinderen Foto-gallerij Waar vind u ons Gardameer & excursies Typische lokale producten Prijslijst en Voorwaarden Info & Boekingen Nieuws, evenementen en last minute informatie Gastenboek Bevriende websites

Toevoegen als favoriet
Residence Villa Rosa
P.O.Box 56
Via della Pace, 7
I-37016 GARDA (Verona)
Gardameer - Italië

Tel 0039 045 72.55.341
Tel 0039 045 62.70.200
Fax 0039 045 62.70.084

www.residencevillarosa.com
inforesidencevillarosa.com

privacy

Het Gardameer en de omgeving


Omtrek: 125 KmOppervlakte: 370 Km2.
Grootste lengte: 51 KmMaximum diepte: 346 m
Grootste breedte: 17 KmHoogte: 65m. (boven zeeniveau Middellandse Zee)
Belangrijkste bronrivier: Sarca rivierAfvoerrivier: Mincio rivier
Eilanden: Eiland Garda, Saint Biagio (of Konijneneiland), Trimelone, Droomeiland, Olijfeiland, Stella Rif bij San Vigilio.

Plastigrafia Lago di Garda

Het Gardameer is het grootste meer van Italië, het meest majestueuze en pittoreske dat door de oude Romeinen BENACUS werd genoemd.
Het Gardameer ligt in drie regio's: Veneto, aan de oostelijke oevers met ontelbare mediterrane planten en bloemen, Lombardia, aan de westelijke oevers, met zijn altijd groene begroeiing en Trentino, aan de noordelijke punt, omsloten door de Mounte Baldo.
Het meer is ontstaan in de ijstijd, in het laatste deel van het Neozoicum uit de bevroren "tong" van de rivier de Sarca.

Gardameer: Sirmione schiereiland

Het milde mediterrane klimaat is zeer gunstig voor de vegetatie die het meer omringt, maar ook te vinden is in de vele verschillende stadjes en dorpjes. De bergen beschermen het meer tegen de koude noordelijke wind. De zomerse warmte wordt door het water van het Gardameeropgenomen en tempert al te koude winters zodat de olijven, limoenen en druiven volop kunnen groeien. Dit landschap komt alleen hier aan de Monte Baldo voor en is bekend als de Tuin van Europa door de ongelooflijke varieteit aan bloemen en planten.

Gardameer: Baai van de zeemeermin bij Saint Vigilio

De oevers van het Gardameer, met de vele stadjes en dorpjes dragen nog extra bij aan de charme van de natuurlijke omgeving en tonen aan dat al sinds vele eeuwen hier mensen hun dagelijk bestaan vinden: romeinse nederzettingen, middeleeuwse forten en kastelen, indrukwekkende paleizen en patriciershuizen uit later eeuwen.

Gardameer: Kasteel van Sirmione

Haar roomse parochies, de barokke kerken en haar kloosters met hun monnikken en zusters tonen aan dat het Gardameer ook onvergelijkbaar is waar het spirtualiteit betreft. Tal van culturele evenementen, belangrijke muziek en dansfestivals, grote tentoonstellingen en andere activiteiten brengen jaarlijkse vele gasten naar haar regio.
De dichtsbijzijnde steden Verona, Mantua, Brescia en Trento bieden eveneens een rijk aanbod van bezienswaardigheden en activiteiten.

Gardameer: aan de oever van Garda

Voor diegenen die houden van lekker eten biedt Garda een heerlijke, eenvoudige en tegelijkertijd verfijnde keuken. De keuken is daarmee één van haar sterkste punten. Vis uit het meer, extra vergine olijfolie, wijnen, truffels, kazen en pasta nodigen uit om te stoppen bij een van de chique restaurants of bij een van de vele karakteristieke trattoria's. En natuurlijk is een stop bij een wijnkelder of een olijfpers zondermeer een must, om de typische producten van het gebied rond het Gardameer te ontdekken.
Haar natuurparken, water-parken en pretparken vormen de toeristische kroon op het meer. Zij bieden onvergetelijk vertier voor jong en oud. Er is gewoon geen tijd zich te vervelen met tal van verschillende mogelijkheden die het nachtleven van het Gardameer biedt. De disco's, bars, café's en restaurantjes zijn als en magneet voor prachtige avonden in een magische sfeer met lichtjes langs de oevers van het meer én feëeriek vuurwerk zoals dat op vele avonden in de nachtelijke hemel boven het Gardameer te zien is.

La passeggiata di Garda

Het Gardameer en het gebied eromheen bieden volop ruimte voor een actieve vakantie, met mogelijkheden voor allerlei sporten

Het Gardameer is ideaal voor windsurfen, zeilen en roeien en - voor wie daar zin in heeft - plezierboottochten, vissen en duiken. Op het land beschikt de regio over een prima infrastructuur voor fietsen (mountainbiking en trekking), paardrijden, lange wandeltochten door de bergen terwijl er ook voor tennis en golf prachtige complexen beschikbaar zijn.

Gardameer: Wind Surf

Het Gardameer biedt relaxte vakanties voor wie weer op krachten wil komen in de vrije natuur. Het Gardameer is de ideale plek om zowel mentaal als fysiek weer helemaal te herstellen in een heerlijk klimaat, een prachtige omgeving in bijvoorbeeld één van de vele modern uitgeruste spa's.

Gardameer: Zeemeeuw

GARDA


Hoogte: 65m. boven de Middellandse Zee Stranden: 5 KmInwoners: 3600

Gardameer: luchtfoto van Garda

Residence Villa Rosa is gelegen in Garda, een badplaats aan de Riviera degli Ulivi, waar het meer haar naam aan ontleent bij de opening naar het betoverende Pointe di San Vigilio en de Baaivan de Zeemeerminnen. Ooit een Romeins dorpje, strekt het zich uit en spiegelt het in een panoramische baai gedomineerd door het oude klooster van de Camaldolesi en de beboste legendarische Rocca, waar de gevangen koningin Adelaide ontsnapte en vluchtte naar Canossa waar zij trouwde met Ottone de Eerste, koning van Duitsland. Rijke villa's en parken hebben hun gotische en renaissance gebouwen behouden, veel daarvan is de verdienste van Sammicheli.

Gardameer: luchtfoto van Garda

Panoramisch binnenland, rijk aan wandelpaden tot in de Monte Baldo (2218 m), beter bekend als Tuin van Europa. Van bijzondere schoonheid is de wandeling langs het meer naar de het romantische San Vigilio of aan bezoek aan de oude rotstekeningen..

Haven van Garda

OM TE BEZOEKEN


De familie Bertamè staat uw graag met raad en daad bij als u advies wilt voor een tochtje of een bezoek aan één van de vele bezienswaardigheden. In uw appartement treft u een map met algemene informatie over Residence Villa Rosa maar speciaal ook met toeristische informatie.
Suggesties:

Beweeg met de muis over de door ons gekozen afbeeldingen en de informatie verschijnt alspop-up-bericht.

SAINT VIGILIO LAZISE SIRMIONE BARDOLINO TORRI del BENACO MALCESINE LIMONE IL VITTORIALE, GARDONE VERONA MANTUA VICENZA PADUA VENICE MILANO MIDDELEEUWSE STEDEN OLIJFOLIE MUSEUM SIGURTA’ BOTANISCHE TUIN MALCESINE KABELBAAN MOUNT BALDO ARENA van VERONA MOLINA WATERVALLEN PARK VEJA BRUG MADONNA DELLA CORONA FERRY TRIPS BARDOLINO WIJN ROUTE [Bardolino doc - Bardolino Superiore docg - Bardolino Chiaretto doc - Bardolino Novello doc] CUSTOZA WIJN ROUTE [Bianco di Custoza doc – Bianco di Superiore – Bianco di Custoza passito] LUGANA WIJN ROUTE [Lugana doc – Lugana Superiore doc – Lugana Spumante] SOAVE WIJN ROUTE [Soave doc – Soave Classico doc – Soave Superiore docg – Recioto Soave docg] VALPOLICELLA WIJN ROUTE [Valpolicella doc – Valpolicella Superiore doc – Amarone doc – Recioto della Valpolicella doc] EXTRA VIRGIN GARDA OLIJFOLIE GARDALAND AQUA PARADISE MOVIE STUDIOS PARK ZOO SAFARI LIVE NATUURPARK COLA’ THERMAL SPA - VILLA dei CEDRI


^top